preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Oglasna ploča
JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
JELOVNIK TRAVANJ 2024..docx

 

 

Hrvatska akademska i istraživačka mreža

 

Agencija za odgoj i obrazovanje

 

Darko Lumenko

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 4. 2011.

Ukupno: 852342
Ovaj mjesec: 2950
Ovaj tjedan: 453
Danas: 146
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izložba gljiva u Područnoj školi Špičkovina
Autor: Administrator , 9. 10. 2017.

Na sam Dan učitelja, 5. listopada 2017.,  u Područnoj školi Špičkovina  postavljena je izložba gljiva koja krasi naš hodnik. U postavljanju izložbe sudjelovali su učenici 4.š razreda, njihovi roditelji i učiteljice.


I učenici i roditelji pokazali su da su pravi zaljubljenici u prirodu i donijeli su velik broj različitih vrsta gljiva.

Roditelji, osim što su sa svojom djecom sakupljali gljive u obližnjim šumama, potrudili su se i naslikati najimpresivnije gljive. Njihovi radovi također krase naš pano.

Uz izložbu održano je i predavanje o gljivama. Profesorica biologije Silvija Črnjević iz Osnovne škole Sveti Križ Začretje, svojim zanimljivim i nadasve poučnim predavanjem, zainteresirala je osim učenika i bake i mame. U izobilju gljiva, determinirala (odredila vrstu gljive) je gljive izvrsne kakvoće, jestive gljive, sumnjive , otrovne i smrtno otrovne.

Nismo znali da i mi u Zagorju imamo gljivu koja je okusom vrlo slična skupocjenom istarskom tartufu. Zovu je SELJAČKI TARTUF. Izvrsna je juha od nje a može se napraviti i s jajima. Osušena se samelje u prah  koji mnogim jelima daje poseban okus. Možete ju ubrati bez straha jer nema slične njoj koja je otrovna.

Također prezentaciju o gljivama možete pogledati na web mjestu:

https://prezi.com/view/POaVRTyx5m8GyKKdecm0/





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju